Freepik" target="_blank" rel="noopener">

Voel jij de Energie om je heen?

Alles en overal is energie. Van je lichaam tot je omgeving. De energie is fysiek en mentaal voelbaar in verschillende situaties; van een (werk)ruimte waar de spanning om te snijden is tot het voelen van veel druk vanuit de omgeving.

Energetische therapie valt onder de complementaire zorg oftewel de alternatieve geneeswijze maar wat is dit nu precies?

 

 

Inhoud

  • Wat is energetische therapie?
  • De energetische behandeling
  • Volledige therapie of tijdelijke energieboost?
  • Wat doet het?

Wat is energetische therapie?

Energie is overal. In je lichaam, je omgeving; energie voel je fysiek en mentaal. Energie kan je een boost geven, maar kan ook zorgen voor een rem in je dagelijkse leven. Je lichaam bestaat uit stromende energiebanen. Energie van buitenaf kan zwaar drukken op het lichaam en zorgen voor blokkades, op fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel niveau. Het lichaam gaat dan op slot, de stromende energiebanen door het lichaam blokkeren. Energetische therapie pakt die blokkades aan en zorgt ervoor dat je energiebalans zichzelf herstelt.

 

 
 

Bewustwording

Energetische therapie laat je bewuster worden van jezelf, je keuzes en de gevolgen daarvan. Vind je het lastig om grenzen aan te geven of een beslissende stem te hebben in een discussie? Energetische therapie stelt je in staat om vaste patronen, die niet goed voor je zijn, te doorbreken om zo jouw energiebalans te stabiliseren. Onderdrukte en onbewuste emoties worden aangepakt, zodat je weer lekker in je vel komt te zitten. Er ontstaat weer ruimte voor een natuurlijke energiebalans, waarbij de energie vloeiend door je lichaam stroomt.

 

 

Hooggevoeligheid (HSP)

Sommige mensen zijn zich nog sterker bewust van emoties en energie vanuit de omgeving. Zo sterk zelfs, dat ze onuitgesproken emoties en woorden van anderen oppikken. Dit zijn hoog gevoelige personen, oftewel een Highly Sensitive Person (HSP). Hoog gevoeligheid zorgt ervoor dat lichaam en geest sterk reageert op prikkels en impulsen.

Zo kun je ervaren dat een gesprek je energie kost in plaats van oplevert, omdat je als het ware in de huid van de ander kruipt en die emoties ook echt voelt. Of je doet er juist alles aan om te helpen, ook al kan dit nadelig uitpakken voor jezelf.

Energetische therapie kan je helpen om een juiste balans te vinden in je hooggevoeligheid. Het begint allemaal bij je eigen bewustwording.

 

Wat kun je precies verwachten van een energetische behandeling?

Energetische therapie helpt je om jouw energiebanen weer in de juiste richting te zetten en je bewust te maken van jezelf. Het is een moment van volledige ontspanning en zelfgenezing van het lichaam. De energetisch therapeut voelt met de handen op welke plek, in de energiebanen van het lichaam, eventuele blokkades zitten. Door aanraking van het lichaam of de handen boven het lichaam te laten hangen, worden de plaatsen bepaald waar de energie een boost nodig heeft of juist moet worden verminderd. Hierdoor wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam geactiveerd en worden energiestromen hersteld. 

 
 
 

De energetische behandeling

Tijdens het intakegesprek worden de klachten en zaken, waar je tegenaan loopt of die je lastig vindt, besproken. Daarna wordt gestart met de behandeling zelf, op de behandeltafel of -stoel, wat fijn voelt voor jou. Er kan warmte of een lichte tinteling of druk worden gevoeld. Voel je niets tijdens de behandeling? Dan wordt er nog steeds iets in beweging gezet. Ieder mens is uniek en ervaart het herstel op zijn of haar eigen manier.

 

 

Volledige therapie of tijdelijke energieboost

Een energetische behandeling duurt 45-60 minuten. Afhankelijk van de hulpvraag wordt tijdens het behandelplan een voorstel gedaan over het aantal behandelingen. Een gemiddelde is ongeveer 5 behandelingen. Het kan ook meer/minder zijn.

Vaste patronen zijn niet makkelijk te doorbreken, dit heeft tijd nodig. Het is ook mogelijk om een eenmalige energetische behandeling te ondergaan, dit kan een (tijdelijke) energieboost geven.

 

Wat doet het?

Energetische therapie zorgt ervoor dat je weer in je kracht komt te staan, je bewust wordt van jezelf en de regie (weer) kan nemen over je eigen leven en beslissingen.

 

Tijdens de energetische therapie

Tijdens een energetische behandeling kun je al voelen dat energiestromen in gang worden gezet en blokkades worden aangepakt. Wat je voelt is voor iedereen verschillend: doorstroming, trillingen, borrelende darmen, drukpunten of helemaal niets. Doordat de energetisch therapeut voor en tijdens de behandeling met je in gesprek gaat, stel je jezelf helemaal open voor emoties en ontlading. Geef aan wat je voelt en hoe je dat ervaart. 

 

En daarna?

Na een energetische behandeling kun je je loom of juist energiek voelen. Het is aan te raden om na een behandeling voldoende water te drinken. Dit zorgt ervoor dat de vrijgekomen afvalstoffen worden afgevoerd. Na een week kan de energie de ‘oude’ patronen herkennen en als vanouds gaan stromen. Daarom worden meerdere behandelingen voor een volledige therapie aanbevolen voor langetermijnresultaten. Een therapie wordt altijd afgesloten met een evaluatiegesprek en een plan van aanpak voor de toekomst.

 
 
 

Kennismakingsgesprek is gratis.

Wil je meer weten over een energetische behandeling of wil je het zelf ervaren? Neem dan contact op en maak online een afspraak!